18.6 C
București
sâmbătă, 8 mai 2021 - 16:31

Cel mai mare rapper al tuturor timpurilor

Cel mai mare rapper al tuturor timpurilor

Tupac Amaru Shakur, Makaveli, 2Pac sau Pac, artistul american este renumit pentru stilul rap și muzica sa altfel, cariera de actor, poeziile, proza și activitatea sa socială.

Tupac a susținut egalitatea raselor umane și pe cea economică, descriind detaliat, în cântecele sale, violența, abuzul de droguri și conflictele cu legea.

Și-a început cariera de rapper la vârsta de nouăsprezece ani şi a lansat primul album, care i-a adus foarte multe critici din cauza limbajului agresiv.

Rapper-ul cu cele mai multe vânzări de albume din lume, peste 120 de milioane, a fost înregistrat în „Cartea Recordurilor Lumii” şi a schimbat semnificaţia cuvântului ,,thug” (asasin), definindu-l ca pe un om stabil, puternic, care își cunoaşte limitele şi este mândru de realizările sale pe cont propriu.

Tupac este singurul artist care a avut un album pe primul loc în Bilboard 200, în timp ce era în închisoare. Albumul sau a debutat cu numărul unu în Bilboard 200, unde a rămas timp de cinci săptămâni, fiind vândut în 240.000 de exemplare doar în prima săptămână.

Tupac Shakur și-a început cariera de actor interpretând un adolescent şi filmul a fost foarte bine văzut, fiind caracterizat de critici ca personaj complex.

A fost acuzat, judecat, condamnat şi implicat în diverse acţiuni controversate, care i-au adus şi mai multă notorietate şi i-au accentuat latura misterioasă, interesantă şi apreciată.

R.M.