Patricia Kaas revine în România

Patricia Kaas revine în România

Patricia Kaas revine în România

Cantautoare, compozitoare şi textieră de origine franceză, Patricia Kaas s-a născut în Franţa, a crescut într-un oraș de lângă Forbach și, până la vârsta de șase ani a vorbit în dialect german.

Încurajata de mama sa să cânte, la vârsta de opt ani, Patricia interpreta șlagăre celebre la diverse evenimente, înregistrând primul mare succes în cadrul unui concurs de căutare a tinerelor talente.

La vârsta de treisprezece ani, Patricia a semnat un contract cu un cabaret local, sub numele de scenă Pady Pax, în adolescență a cântat cu sora sa Carine, iar, la vârsta de șaisprezece ani a devenit membra unei agenţii de modele.

Kaas a fost remarcată de compozitorul-arhitect Bernard Schwartz, debutând la vârsta de nouăsprezece ani, dar fără succes. Ulterior, Patricia a devenit cunoscută și apreciată grație materialelor sale discografice, comercializate în peste șaisprezece milioane de exemplare la nivel internațional, discografia sa cuprinzând opt albume de studio.

Interpreta este recunoscută pentru vocea sa gravă, cu timbru ușor gutural, caracteristic altistelor. Kaas a câștigat multiple distincții și a debutat ca actriță în anul 2002.

Cântăreaţa va reveni la Bucureşti pe data de 23 iunie 2013, la Sala Palatului, unde va susţine un concert în care va interpreta piese de pe cel mai recent album al sau, “Kaas Chante Piaf”. Acest concert programat în Romania face parte din turneul de promovare a albumului “Kaas Chante Piaf”, pentru a comemora cinci zeci de ani de la moartea marei artiste Edith Piaf. 

R.M.

NICIUN COMENTARIU