15 C
București
duminică, 19 mai 2024 - 1:16
No menu items!

Cel mai mare asigurător din România a fost cumpărat de Biserica Ortodoxă din Grecia. Comentariu: „Dumnezeu nu ne cere să fim săraci”

spot_img

Biserica Ortodoxă a Greciei a devenit proprietarul celui mai mare asigurator din România. Este vorba de City Insurance, liderul pieței de asigurăr, după numărul de clienţi care au încheiat poliţe de asigurare. Deocamdată, actele nu au ajuns încă la Autoritatea de Supraveghere Financiară.

Vicepreședintele ASF, Cristian Roșu a declarat la ZF LIVE că fondul care a cumpărat City Insurance recent este finanțat în cea mai mare parte de Biserica Greciei.

„Din câte știu eu o parte consistentă a sumelor. Unul dintre cei mai importanți finanțatori ai holdingului este Biserica Ortodoxă a Greciei”.

„Eu nu pot să vă spun nici că suntem, nici că nu suntem de acord până nu vedem toate actele, documentele prin care să se vada exact”, a adăugat Cristian Roșu la ZF LIVE.

„Nu mă miră. Forţa economică şi îndrăzneala de business a Bisericii din Grecia este recunoscută. Este unul dintre cei mai importanţi jucători economici. Este numărul 1 în piaţa imobiliară în Grecia. Biserica joacă foarte serios şi foarte deschis asta. Fac casă bună şi am două argumente: În textul evanghelic nu ne cere să fim săraci. Să faci bani chiar şi ca Biserică se face permis, a spus Sever Voinescu Redactor-Şef Dilema Veche, citat de Adevarul.ro.