21.1 C
București
luni, 10 mai 2021 - 21:22

Ministrul Energiei avertizează: “Tariful la energia electrică va crește din iulie”/”Consumatorii care nu iși schimbă contractele pierd discountul”

Ministrul Energiei, Virgil Popescu a afirmat, într-un interviu televizat, că românii care au trecut în piaţa concurenţială sunt foarte puțini, iar cei care nu iși vor alege un furnizor de energie din piaţa concurenţială vor pierde discountul care se acordă până la data de 30 iunie. Ministrul apreciază ca aproximativ 10% dintre consumatorii casnici și-au ales un alt furnizor de energie electrică.

„Cred că un procent de 10 la sută, nu mulţi. Este o inerţie foarte mare a noastră, a românilor, în a trece, în a face aşa, o schimbare. Şi sunt convins că se va întâmpla – ca să fie iar un buluc, aşa, spre sfârşitul lunii iunie, când ne vom trezi şi vom dori să trecem mai repede”, a declarat ministrul la Digi24.

În cazul în care consumatorii nu vor opta până la 30 iunie pentru un furnizor de energie din piaţa concurenţială, ei vor rămâne la un serviciu universal, care este mai scump, a arătat ministrul.

“Mă aştept ca mai mulţi oameni să treacă în piaţa concurenţială, pentru că dacă nu vor opta pentru un furnizor din piaţa concurenţială, nu vor mai primi după 30 iunie acel discount şi practic vor rămâne la serviciul universal, care este un serviciu mai scump. Mă aştept că dacă nu au trecut în iunie, când le vine factura din iulie, să vadă că nu mai este acest discount”, a punctat ministrul Energiei.