21.1 C
București
luni, 10 mai 2021 - 22:08

Claudiu Năsui RECUNOAȘTE că a blocat investițiile și bugetul Primăriei Capitalei doar pentru viceprimarul USR PLUS

Claudiu Năsui, ministru al Economiei și copreședinte USR PLUS București, recunoaște că i-a pus pe consilierii partidului să pice bugetul Primăriei Capitalei pentru că viceprimarul Horia Tomescu nu are drept total asupra spitalelor bucureștene. Miza USR PLUS este bugetul alocat spitalelor bucureștene și ASSMB – 355 milioane de lei.

Nicușor Dan i-a delegat viceprimarului USR PLUS Horia Tomescu atribuțiile privind coordonarea spitalelor bucureștene, dar schimbarea managerilor acestora și bugetul de 355 de milioane de lei al ASSMB au rămas sub controlul primarului general.

Claudiu Năsui spune că, potrivit negocierilor, viceprimarul Horia Tomescu ar fi trebuit să primească întreaga răspundere pentru gestionarea domeniului sănătății din Capitală.

„Nu putem accepta că la șase luni de la alegerile locale încă nu a început reforma în spitalele bucureștene. Directorii de spital sunt tot cei de pe vremea doamnei Firea. Viceprimarul USR PLUS încă nu are atribuțiile convenite prin acordul de susținere electorală care ar fi permis începutul reformei. Nu doar că Bucureștiul are nevoie această reformă în sănătate, dar a reprezentat promisiunea USR PLUS în alegerile locale. «Noul București» nu se poate construi pe vechile metehne”, a precizat Năsui pentru libertatea.ro.

Consilierii USR-PLUS au votat “împotriva” adoptării bugetului Primăriei Capitalei, voturile “pentru”, de la PNL în majoritate, fiind doar în număr de 17. Au fost și 14 abțineri la vot.

Așadar, toate investițiile din Capitală sunt blocate din cauza scandalului politic dintre liderii USR-PLUS București, Claudiu Năsui și Vlad Voiculescu, și primarul general Nicușor Dan.

Emanuel Stan