3.5 C
București
marți, 7 decembrie 2021 - 4:57
No menu items!

Cel mai căutat terorist a scăpat din nou

spot_img

Salah Abdeslam, unul dintre principalii suspecţi căutaţi pentru atacurile teroriste de la Paris din noiembrie, a scăpat din raidul făcut marţi de forţele belgiene şi franceze într-un imobil din Bruxelles.

Potrivit Reuters, amprentele lui Abdeslam au fost găsite în apartamentul unde, marți, au avut loc percheziții, în cartierul Forest din Bruxelles.

Postul de televiziune public belgian RTBF a anunțat că Salah Abdeslam este foarte probabil să fi fugit probabil în timpul raidului poliției efectuat marți la Bruxelles. “Confirmăm că amprentele lui Salah Abdeslam au fost găsite în apartamentul din Forest”, a declarat un purtător de cuvânt al Parchetului federal belgian, Eric Van Der Sypt, care a refuzat să facă alte precizări.

„Potrivit informațiilor noastre, este foarte probabil că (Salah Abdeslam) este unul dintre cei doi indivizi care au scăpat în cursul schimbului de focuri” cu poliția, au arătat jurnaliștii RTBF pe site-ul postului de televiziune, referindu-se la raidul de marți în care un islamist a fost împușcat mortal de un lunetist al poliției belgiene. Informația nu a fost confirmată oficial.

În vârstă de 26 de ani, Salah Abdeslam – suspectat că a avut un rol-cheie în pregătirea atentatelor de la Paris soldate cu 130 de morți – a dispărut după ce a părăsit Parisul cu ajutorul unor prieteni, imediat după atacuri.

R.D.