19.5 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024 - 5:00
No menu items!

Cel mai bogat român, Ioan Niculae, NU va fi eliberat condiţionat

spot_img

Tribunalul Dâmbovița a respins cererea de eliberare condiționată a omului de afaceri Ioan Niculae, condamnat la 2 ani și 6 luni de închisoare în dosarul „Mită la PSD”.

Conform instanţei, Ioan Niculae mai poate solicita eliberarea condiționată după data de 19 mai 2016.

Conform jurnaliştilor prezenţi în sala de judecată, Ioan Niculae le-a spus magistraţilor că a înțeles greșeala făcută, că a încercat să se îndrepte și nu vrea decât să ajungă la familie. Totodată, afaceristul și-a cerut scuze și pentru ieșirea nervoasă de la termenul anterior, când la amânarea pronunțării unei decizii privind eliberarea condiționată, a spus ”mai bine mă condamnați pe viață”.

Avocatul lui Niculae a susţinut că a fost îndeplinită fracția de pedeapsă, de 385 de zile, plus că afaceristul ar câştiga 21 de zile, ca urmare a muncii prestate în penitenciar, plus 150 de zile, ca urmare a publicării a 5 opere ştiinţifice în spatele gratiilor. De asemenea, apărătorul a sublniat că omul de afaceri a achitat integral prejudiciul din dosar.

Ioan Niculae este încarcerat la Penitenciarul Găești, din aprilie 2015, şi execută pedeapsa de doi ani și șase luni de închisoare în dosarul „Mită la PSD„.

M. N.