28 C
București
marți, 9 august 2022 - 0:52
No menu items!

Curtea de Apel Timişoara nu îl extrădează pe hackerul Guccifer americanilor

spot_img

Curtea de Apel Timișoara a respins solicitarea autorităților SUA de extrădare a lui Lazăr Marcel Lehel, care a violat corespondența electronică a mai multor personalități americane.

Decizia poate fi contestată în termen de 5 zile.

FBI-ul a cerut oficial extrădarea lui Marcel Lazăr Lehel, alias Guccifer, sau „Micul Fum”, pentru a răspunde în față unui tribunal din SUA, pentru că ar fi spart conturile de e-mail ale unor personalități și ar fi dezvăluit corespondența lor privată. Printre victimele „Micului Fum” au fost Colin Powell, membri ai familiilor Bush și Rockefeller, dar și unele vedete din SUA.

Tânărul a devenit celebru după ce a spart şi corespondenţa mai multor persoane publice din România, printre care directorul SRI de atunci, George Maior, europarlamentarul PSD Corina Crețu, sau vedetele tv Corina Caragea, Laura Cosoi, Roxana Ivănescu, Rona Hartner, Bianca Drăgușanu sau Cristian Pulhac. În dosarul privind accesarea în mod repetat şi fără drept a conturilor de e-mail al unor cetăţeni români, Marcel Lazăr Lehel a fost condamnat în iunie 2014 la 7 ani de închisoare cu executare. el este încarcerat acum la Penitenciarul Arad.

S. Marinescu