14.3 C
București
luni, 18 octombrie 2021 - 16:51

Cea mai scumpă navă de croazieră din lume: costă cât aparatura de interceptare a SRI / VIDEO

spot_img

Cea mai mare navă de croazieră din lume – construită pe şantierele navale din oraşul francez Saint Nazaire -a fost lansată la apă, joi, şi a început probele de navigaţie. “Harmony of the Seas” poate găzdui 5.500 de pasageri, are 16 etaje și o greutate de 230 de mii de tone.

Vasul cu o lungime de 360 de metri (mai mare decât aceea a Turnului Eiffel sau a portavionului “Charles de Gaulle” – lung de 260 de metri ) va pleca în voiaj peste două luni.

Pentru început, va traversa Atlanticul, apoi vor fi mai multe croaziere în Caraibe. După întoarcerea în Europa va naviga pe diferite rute în Mediterana de Vest.

Cei peste 5.000 de pasageri au la dispoziţie nenumărate posibilităţi de distracţie pe cele 18 punţi ale navei. De la săli de joc şi patinoare până la un parc acvatic de dimensiuni impresionante. Trei tobogane de apă coboară în labirinturi pe o înălţime de 10 etaje.

Și cei care vor să petreacă o vacanţă culturală au la dispoziţie trei săli de spectacole, biblioteci şi cluburi de discuţii.

Toate cabinele au dotări de lux şi au suprafeţe de la 15 până la 150 de metri pătraţi, în cazul apartamentelor.

Nava a fost construită în doi ani și a costat peste 1 miliard de euro. Aceeași sumă a fost avansată și de fostul ministru al justiției Monica Macovei când s-a referit la costurile suportate de statul român pentru sistemul folosit de Serviciul Român de Informații (SRI pentru interceptarea convorbirilor telefonice. “În acest moment, toate serverele de interceptare sunt la SRI, ele costă foarte mult, peste 1 miliard de euro”, explica Macovei pe contul său de Facebook.

R.D.