9.8 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024 - 2:03
No menu items!

Ce sancțiune i-au dat deputații lui Dan Tanasă de la AUR, după înjurăturile din Parlament

spot_img

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a stabilit, joi, să propună Biroului permanent sancţionarea deputatului AUR Dan Tanasă cu avertisment scris, aceasta fiind cea mai gravă sancţiune prevăzută de Regulament şi de Statutul deputaţilor şi senatorilor.

Liderii USR-PLUS Ionuţ Moşteanu şi Silviu Dehelean au cerut, la începutul acestei săptămâni, Biroului permanent al Camerei Deputaților, sancţionarea deputatului AUR Dan Tanasă care i-a înjurat, după şedinţa plenului de săptămâna trecută.

Pe 24 martie, deputatul AUR Dan Tanasă a avut o dispută pe holurile Parlamentului, după plenul de miercurea trecută al Camerei unde a fost adoptat proiectul de lege privind desfiinţarea SIIJ. Acesta i-a spus deputatului USR-PLUS Silviu Dehelean că este un „păduche”, iar pe liderul deputaţilor USR-PLUS, Ionuț Moșteanu, l-a făcut „zero barat”.

Unul dintre reclamanți, Silviu Dehelean, a spus că „aceasta este cea mai gravă sancţiune care se poate dispune” și că sancţiunea nu-i va descuraja, cel mai probabil, pe cei de la AUR.

„Dar este foarte important să existe un mesaj din partea Parlamentului către cetăţeni decât a obţine un efect persuasiv pentru parlamentarii de la AUR, care sunt extremişti, care se pare că au şi carenţe de educaţie. Nu mă aştept să obţinem rezultat”, a spus deputatul USR PLUS.

USR PLUS a anunţat că propune modificarea Statutului deputaţilor şi al senatorilor, astfel încât parlamentarii care adresează injurii altor parlamentari sau demnitari ar urma să fie sancţionaţi cu reducerea indemnizaţiei până la nivelul salariului de bază minim brut pe ţară, pentru o perioadă de cel mult trei luni.