15 C
București
marți, 28 mai 2024 - 7:20
No menu items!

Ce a spus premierul Ponta după ce Iohannis a respins Codul Fiscal

spot_img

Premierul Victor Ponta a scris pe rețeaua de socializare că „azi putem consemna finalul oricărei iluzii despre noul PNL (mai slugarnic şi mai neserios chiar şi decât vechiul PDL)”

ponta-iohannis

Premierul a criticat decizia preşedintelui Klaus Iohannis, care a retrimis Codul Fiscal Parlamentului, după ce a fost votat în unanimitate de aleși.

Decizia Domnului Klaus Iohannis de a respinge noul Cod Fiscal (agreat şi lăudat de mediul de afaceri, votat în unanimitate de Parlament, aşteptat de societatea românească în ansamblu nu doar pentru că readuce cota de TVA la 19% ci pentru că garantează dezvoltarea economică şi socială a ţării) are doar două posibile explicaţii:

1 – este o decizie pur politică de blocare a activităţii economice a Guvernului şi a ţării cu orice cost (ceea ce făcea şi Traian Băsescu indiferent la consecinţele negative)

2 – este o decizie luată în afara României şi împotriva intereselor României pe care dl. Iohannis trebuie să o aplice cu orice risc (ceea ce nici măcar Traian Băsescu nu ar fi făcut vreodată)!

Indiferent care din cele două variante e cea reală oricum pentru români este cea mai proastă veste posibilă (iar pentru cei care au votat în Noiembrie cel mai clar semn că au fost înşelaţi).

Victor Ponta, prim-ministru

Premierul spune că există însă și o veste bună, din punct de vedere politic, „azi putem consemna finalul oricărei iluzii despre noul PNL (mai slugarnic şi mai neserios chiar şi decât vechiul PDL) – după ce au spus cât de bun e Codul Fiscal care este de fapt liberal, după ce au pus în programul lor de guvernare cota de 19% ca bază (amendamentul a fost al lor în Comisia de buget) şi după ce au votat în unanimitate în urmă cu trei săptămâni în Camera Deputaţilor proiectul – acum vor spune că are dreptate Iohannis şi Codul Fiscal e foarte prost!!! E clar că noul PNL este condus de reprezentanţi nu doar slugarnici şi ticăloşi, ci de-a dreptul nişte moluşte politice! Se vor sinucide jalnic – Să le fie ţărâna politică uşoară!”.