19.2 C
București
sâmbătă, 30 septembrie 2023 - 2:08
No menu items!

Fostul europarlamentar PSD Adrian Severin are conturile sechestrate de DNA

spot_img

Adrian Severin a fost audiat la DNA în dosarul în care este acuzat de complicitate la spălare de bani, legat de încheierea a 20 de contracte de consultanţă pentru că a justificat servicii fictive

Adrian Severin_SZ

După audierea de la DNA, Severin a declarat că procurorii i-au pus sechestru pe conturi, „pentru că așa e legea”. El a subliniat însă că va contesta acest sechestru pe veniturile sale, deoarece „ nu am sute de milioane avere, toate veniturile sunt din activitarea profesională şi salarii, acum salariul meu ajunge la 1.600 de euro”.

Severin a subliniat încă o dată că la el nu a ajuns niciun ban, așadar este nevinovat.

Procurorii DNA au extins, zilele trecute, urmărirea penală și faţă de foștii asistenți ai lui Severin, în vremea în care acesta era europarlamentar. Anne-RoseMarie Jugănaru şi Florin-Leontin Abraham sunt cercetați pentru spălare de bani în formă continuată.

În perioada martie 2007 – noiembrie 2010, Severin Adrian a încheiat, fie în nume propriu, fie ca reprezentant al grupului politic din care făcea parte, din Parlamentul European, un număr de 20 de contracte de consultanță cu mai multe firme create anume pentru a justifica prestarea unor servicii fictive, constând în realizarea unor studii. În aceeași perioadă, suspecții Jugănaru Anne-Rose-Marie, Abraham Florin – Leontin și o altă persoană, au acționat în vederea disimulării originii ilicite a sumelor de bani provenite din decontările frauduloase din bugetul Parlamentului European, prin transferurile succesive ale sumei totale de 586.350 lei, efectuate de către societățile din grup către o fundație, prin încheierea unor contracte fictive de pregătire și instruire a personalului.

comunicat DNA