3.1 C
București
miercuri, 8 decembrie 2021 - 1:58
No menu items!

CAZUL CONDREA. Monica Macovei: „Trebuie să ştim dacă în acel cadavru este chiar el”

spot_img

Fostul ministru al justiției, europarlamentarul Monica Macovei și-a exprimat dubiile în privința cadavrului găsit în mașina Hexi Pharma îndoindu-se că ar fi al lui Dan Condrea.

Întrebat dacă personal are dubii că e vorba de corpul lui Dan Condrea, fostul procuror Monica Macovei a spus, într-o intervenție la RFI, că are dubii. „Am dubii, pentru că faţa este de nerecunoscut. Momentul este iarăşi unul foarte important, urma să fi dat declaraţii, poate că unii vor să nu dea declaraţii sau el n-ar fi vrut să dea declaraţii. Cred că era un moment în care dispariţia lui, nu fizică, ci din România, ar opri multe lucruri”.

Acum ar trebui să facă foarte multe autorităţile. În primul rând, trebuie să ştim dacă în acel cadra.. în acel cadavru este chiar el şi se poate lua ADN-ul şi se verifică asta sau el a fost scos sau a plecat din ţară, tocmai pentru a nu da declaraţii. Eu cred că asta este în acest moment cea mai plauzibilă versiune. Deci ADN şi să ne spună clar cine este cel de acolo

Monica Macovei

În ce privește efectele pe care le-ar putea avea decesul lui Dan Condrea, dacă se confirmă oficial că trupul este al său, asupra anchetei în dosarul dezinfectanţilor diluaţi din spitale, europarlamentarul susține că „e posibil să limiteze informaţiile la care procurorii trebuie să ajungă pentru a face ancheta mai departe”.

Andrei Tudor