3.1 C
București
sâmbătă, 4 decembrie 2021 - 21:27
No menu items!

CAZUL CONDREA. Vicepreședintele Comisiei SRI: „Nu o să-l numesc accident”

spot_img

Vicepreședintele Comisiei parlamentare pentru controlul activităţii SRI, Marius Octavian Popa, a declarat, luni, după ședința Comisiei, că așteaptă în continuare explicații oficiale de la SRI în cazul lui Dan Condrea.

 „Personal, vreau să primesc un răspuns oficial dacă SRI a continuat totuşi operaţiunea de strângere de informaţii, fără a se implica în ancheta penală efectivă, având în vedere faptul că scandalul are conotaţii pe siguranţă naţională. Și dacă SRI are informaţii legate de producerea evenimentului, nu o să-l numesc accident, până nu va fi sigur ca a fost un accident” , a spus Marius Octavian Popa.

Senatorul Teodor Atanasiu, membru în Comisia de Control a SRI, a explicat că a purtat, luni, o conversație telefonică cu directorul SRI, Eduard Hellvig.

”Am întrebat dacă era filat și directorul SRI ne-a spus că nu (…)SRI nu putea să organizeze filajul, ca urmare a deciziei Curții Constituționale”, a explicat Atanasiu.

Teodor Atanasiu a mai precizat că s-a trimis o adresă a Comisiei către SRI și urmează ca serviciul să trimită și un răspuns oficial în acest sens.

R.D.