Câți parlamentari au semnat moțiunea de cenzură

Un număr de 11 deputați PSD nu au semnat moțiunea de cenzură, citită, duminică, în plenul reunit al Parlamentului, unde au fost prezenți doar parlamentarii PSD și ALDE.

Moțiunea PSD-ALDE a fost semnată, de altfel, de 223 de parlamentari, potrivit Antena 3. Moțiunea de cenzură poate trece cu 233 de voturi.

Victor Ponta, a declarat, duminică, la Parlament, că mai mult de 14 parlamentari PSD nu vor vota moţiunea de cenzură împotriva premierului Sorin Grindeanu, ceea ce ar însemna că, în lipsa voturilor de la parlamentarii opoziţiei, şeful Guvernului nu va putea fi demis. ”Mai mult de 14 (parlamentari – n. r.). Atât contează”, a declarat Victor Ponta întrebat câţi parlamentari PSD a reuşit să convingă să nu voteze moţiunea de cenzură.

”Eu cred că niciun pesedist adevărat n-o să cheme alte partide să-i rezolve problemele interne”, a spus el ca reacţie la declaraţia preşedintelui executiv al PSD, Nicolae Bădălău, conform căruia social-democraţii vor racola parlamentari de la toate partidele pentru a susţine moţiunea de cenzură.

Întrebat ce l-a deranjat pe Liviu Dragnea, fostul lider al PSD a spus: ”faptul că nu mai are puterea”.

R.D.  

NICIUN COMENTARIU