9.8 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024 - 2:19
No menu items!

Cât valorează Casa Poporului

spot_img

Valoarea de inventar a Casei Poporului a fost stabilită de Guvern la aproximativ 10 miliarde de lei, a declarat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Suciu.

Potrivit evaluarii, terenul pe care este ridicată clădirea valorează peste 4 miliarde de lei, iar construcția, peste 5 miliarde de lei. „E o valoare de inventar a Casei Poporului, e procedură standard de trecere în revistă a patrimoniului public, valoarea de inventar este atât a terenului, cât şi a Casei Poporului. Valoarea de inventar a terenului este de peste 4 miliarde de lei şi a Casei Poporului, cu toate elementele care constituie Casa Poporului, elementele de construcţie, undeva la peste 5 miliarde de lei. Este o raportare a valorii de inventar, o procedură administrativă, nu sunt alte elemente care o circumscriu”, a spus Dan Suciu.

Casa Poporului este un bun al statului aflat în administrarea Camerei Deputaţilor şi până în prezent nu exista o valoare de inventar a sa. După ce Guvernul a aprobat un act normativ care să stabilească valoarea acestui bun, urmează să se facă intabularea edificiului şi a terenului aferent.

Deputaţii au adoptat în februarie un proiect de lege care vizează efectuarea recepţiei Palatului Parlamentului. Până acum nu s-a putut face recepţia finală din cauza faptului că materiale, bunurile şi echipamentele rămas de la construcţia clădirii Palatului Parlamentului nu era valorificate pentru a rezulta valoarea totală a investiţiei.

Valeriu Motoc