Reacții dure din interiorul PNL împotriva lui Marian Munteanu

Europarlamentarul PNL Cristian Preda cere conducerii partidului să retragă candidatura lui Marian Munteanu la Primăria Capitalei, în caz contrar spunând că nu-l va vota nici pe el, nici pe consilierii liberali.

Cristian Preda a lansat un atac dur la adresa acestei nominalizări, după ce seniorul Mircea Ionescu Quintus, dar și deputatul Theodor Paleologu au apreciat că este o greșeală această candidatură. „Lansez aici un apel către conducerea PNL. Îi invit să retragă candidatura lui Marian Munteanu, care nu are legătură nici cu profilul de centru-dreapta asumat de cei care au votat de-a lungul timpului cu formaţiuni liberale, nici cu doctrina PPE, familia europeană la care au aderat peneliştii. Candidatura lui Munteanu e o eroare la fel de mare ca şi propunerea regelui Mihai drept prezidenţiabil în 1992. După seria Buşoi, Orban, Munteanu, e preferabil ca PNL să nu aibă un candidat propriu, fiindcă ridicolul i-a copleşit. Doar scuzele prezentate electoratului bucureştean îi pot salva. Dacă Munteanu e retras, voi vota cu PNL la Consiliul General. Dacă nu, voi vota şi împotriva lui Munteanu, şi împotriva candidaţilor PNL”, a scris Cristian Preda pe pagina sa de Facebook.

Candidatura lui Marian Munteanu la Primăria Capitalei din partea PNL a fost validată, marţi seara, în unanimitate de către Biroul Politic Naţional al partidului, a anunţat copreşedintele PNL Alina Gorghiu, în vreme ce seniorul liberal Mircea Ionescu Quintus a declarat că decizia sa de a se abţine la vot în cazul candidaturii lui Marian Munteanu a fost un vot împotriva „greşelii” conducerii care nu a avut un plan de rezervă, el precizând că BPN va trebui să-şi asume un eventual eşec.

„Nu îl voi susține pe Marian Munteanu în calitate de candidat PNL la primăria capitalei. Este o piramidală imbecilitate, semn că partidul se află într-o totală derivă morală, politică, ideologică”, a scris și Theodor Paleologu pe contul său de Facebook.

Valeriu Motoc

NICIUN COMENTARIU