9.3 C
București
joi, 21 octombrie 2021 - 3:20

Reacții dure din interiorul PNL împotriva lui Marian Munteanu

spot_img

Europarlamentarul PNL Cristian Preda cere conducerii partidului să retragă candidatura lui Marian Munteanu la Primăria Capitalei, în caz contrar spunând că nu-l va vota nici pe el, nici pe consilierii liberali.

Cristian Preda a lansat un atac dur la adresa acestei nominalizări, după ce seniorul Mircea Ionescu Quintus, dar și deputatul Theodor Paleologu au apreciat că este o greșeală această candidatură. „Lansez aici un apel către conducerea PNL. Îi invit să retragă candidatura lui Marian Munteanu, care nu are legătură nici cu profilul de centru-dreapta asumat de cei care au votat de-a lungul timpului cu formaţiuni liberale, nici cu doctrina PPE, familia europeană la care au aderat peneliştii. Candidatura lui Munteanu e o eroare la fel de mare ca şi propunerea regelui Mihai drept prezidenţiabil în 1992. După seria Buşoi, Orban, Munteanu, e preferabil ca PNL să nu aibă un candidat propriu, fiindcă ridicolul i-a copleşit. Doar scuzele prezentate electoratului bucureştean îi pot salva. Dacă Munteanu e retras, voi vota cu PNL la Consiliul General. Dacă nu, voi vota şi împotriva lui Munteanu, şi împotriva candidaţilor PNL”, a scris Cristian Preda pe pagina sa de Facebook.

Candidatura lui Marian Munteanu la Primăria Capitalei din partea PNL a fost validată, marţi seara, în unanimitate de către Biroul Politic Naţional al partidului, a anunţat copreşedintele PNL Alina Gorghiu, în vreme ce seniorul liberal Mircea Ionescu Quintus a declarat că decizia sa de a se abţine la vot în cazul candidaturii lui Marian Munteanu a fost un vot împotriva „greşelii” conducerii care nu a avut un plan de rezervă, el precizând că BPN va trebui să-şi asume un eventual eşec.

„Nu îl voi susține pe Marian Munteanu în calitate de candidat PNL la primăria capitalei. Este o piramidală imbecilitate, semn că partidul se află într-o totală derivă morală, politică, ideologică”, a scris și Theodor Paleologu pe contul său de Facebook.

Valeriu Motoc