19.6 C
București
sâmbătă, 24 februarie 2024 - 15:41
No menu items!

Cât a cheltuit USL cu lansarea candidaţilor la parlamentare. Care a fost „diurna” pe cap de activist participant

spot_img

1.500 de autocare, peste 70.000 de oameni, un stadion închiriat cu tot cu personal, o cântăreaţă consactată să cânte imnul naţional, „diurne” care au variat între 40 şi 60 de lei pe cap de om, alimente, recuzită electorală. Un efort cifrat între 1 şi 1,5 milioane de euro la primele estimări, susţin surse din cadrul USL, referindu-se la evenimentul de lansare a candidaţilor parlamentari, ieri, pe Naţional Arena.

USL va face publice toate costurile organizării mitingului de lansare a candidaţilor pentru alegerile parlamentare, a promis secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, adăugând că totul va fi făcut transparent şi pe documente.  „Vom face publice toate costurile, pentru că tot ceea ce s-a făcut s-a făcut transparent şi pe documente”, a spus Dragnea, la finalul evenimentului. Întrebat cât a costat închirierea stadionului, liderul PSD a recunoscut că este vorba de 40.000 euro. Cofnorm surselor  citate, suma negociată nu conţine TVA ceea ce ridică costurile la 50.000 de euro.

Alţi zeci de mii de euro au fost necesari pentru plata onorariului artistei Andra care a interpretat imnul naţional, dar şi pentru serviciile de pază, transport şi hrană. Aproximativ 1500 de autocare au fost închiariate special pentru acest eveniment. Potrivit aceloraşi surselor, ar fi vorba de un efort financiar total de peste 2 milioane de lei, suportat integral de filialele PSD, PNL, UNPR şi PC din teritoriu. Alte cheltuieli prilejuite cu mega-mitingul organizat de USL au constat în recompensele băneşti acordate particpanţilor la miting. Fiecare activist a primit o ”diurnă” care a variat între 40 şi 60 de lei de persoană, Un simplu calcul de înmulţire face ca USL să fi cheltuit în jur de 3,5 milioane de lei numai în această direcţie.

Valeriu Motoc

Cum a penetrat Sursa Zilei 8 filtre fără legitimație, acreditare sau bilet de la partid, la mitingul USL. FOTO EXCLUSIV