Castravetele extraordinar

Castravetele extraordinar

Castravetele extraordinar

Originari din sudul Asiei, castraveţii s-au răspândit în întreaga lume, începând din antichitate. Culturile au adoptat leguma răcoritoare cu gust proaspăt şi au descoperit că poate fi folosit în multiple alte scopuri, pe lângă cel alimentar.

Castravetele conţine vitaminele B1, B2, B3, B5, B6, acid folic, vitamina C, calciu, fier, magneziu, fosfor, potasiu, zinc şi carbohidraţi.

Castravetele hidratează, având conţinut ridicat de apă şi are efecte diuretice, fiind indicat în retenţia de lichide şi în probleme cardiovasculare. Castravetele este util în prevenirea şi tratarea bolilor de rinichi, în special pentru litiaza renală.

Castravetele reprezintă o bună sursă de energie; îndepărtează mahmureala şi durerile de cap, prin menţinerea echilibrului nutrienţilor în organism; previne înfometarea, ajutând în cure de slăbire şi elimină bacteriile responsabile de mirosul neplăcut al gurii.

În cosmetică, castraveţii folosiţi la măşti pentru ten şi păr elimină sebumul, închid porii, curăţă în profunzime, hidratează şi hrănesc pielea, constituie tratament anticelulitic şi antirid prin masaj local, stimulând colagenul natural al pielii.

Castravetele elimină rapid aburul din baie, oferind aromă revigorantă; în reacţie cu aluminiul scapă grădina de melci şi alţi dăunători; oferă strălucire şi protecţie faţă de umezeala pantofilor; elimină scârţâitul balamalelor; în apă fierbinte, este odorizant natural al cărui aromă reduce stresul mămicilor şi al celor care se pregătesc pentru examene; curăţă robineţii, chiuvetele şi alte obiecte din oţel; şterge urmele de pix, stilou, marker şi creion.

Roxana Mera

NICIUN COMENTARIU