0.9 C
București
duminică, 5 februarie 2023 - 0:11
No menu items!

Sofisticatul Rod Stewart

spot_img

Sofisticatul Rod Stewart

Roderick David Stewart este cântăreț și compozitor britanic, cu origini scoţiene, fiind unul dintre cei mai buni artiști ai tuturor timpurilor, după ce a vândut aproximativ două sute de milioane de discuri în întreaga lume.

A avut 62 de hituri, dintre care 31 au ajuns în Top Ten, dintre care 6 au fost pe locul întâi în Marea Britanie. A avut 16 single-uri în Top Ten SUA , iar 4 dintre acestea au ajuns pe locul întâi în Billboard Hot 100.

Rod s-a născut şi a crescut în Londra, fiind cel mai mic şi rasfăţat dintre cei cinci copii ai lui Robert Stewart și Gilbart Elsie. A avut o copilărie extrem de fericită, a urmat şcoala secundară William Grimshaw în Hornsey şi a jucat fotbal pentru o echipă locală, unde era căpitan. A lucrat în fabrică, a distribuit ziare şi a cântat în diverse cluburi din Londra, unde a făcut o impresie bună.

Colaborarea cu muzica a început în 1968, când l-a întâlnit pe chitaristul Jeff Beck, care l-a dus în prim-plan, ajutându-l să lanseze două albume. Şi-a început cariera muzicală când și-a unit forțele cu cea mai mare trupă de rock din istorie, magnificii „The Faces”.

Rod Stewart a făcut înregistrări, a mers în turnee, a lansat albume și şi-a demonstrat progresele, devenind compozitor de top. A părăsit trupa în 1971, dorindu-şi să se facă remarcat și ca artist solo şi încă are succes nebun, reinventându-se permanent.

Roxana Mera

Articolul precedent
Articolul următor