1.2 C
București
sâmbătă, 4 decembrie 2021 - 7:23
No menu items!

Care sunt cele trei Universități incluse în topul celor mai bune din lume

spot_img

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj, Universitatea București și Universitatea Politehnică din București au fost incluse în topul celor mai bune instituții de învățământ superior.

12 criterii de performanță au stat la baza întocmirii topului Best Global Universities, realizat de U.S. News&World Report, care cuprinde 750 de astfel de instituții universitare. Clasamentul a fost realizat “pentru nevoile studenților și ale familiilor”, indiferent dacă aceștia sunt aproape de casă sau aleg să se înscrie la o facultate din altă țară.

Pe primele locuri se află Harvard (100 de puncte), Massachusetts Institute of Technology (MIT) – 94,3 puncte, California-Berkley – 92,2 puncte și Stanford – 89 puncte. Oxford și Cambridge sunt abia pe locul 5 (86,7 puncte), respectiv 6 (86,2 puncte).

Prima dintre cele românești care apare în top este Babeș-Bolyai, care a obținut 40,7 puncte și este pe locul 560 la nivel mondial. La mică distanță, cu 39,8 puncte, este Universitatea București, pe locul 588, la egalitate cu alte cinci instituții de învățământ superior: Auburn (SUA), Braunschweig (Germania), Universitatea Catolică „Sacro Cuore” (Italia), Portsmouth (Marea Britanie) și Rovira i Virgili (Spania).

De asemenea, cu 34,8 puncte, Universitatea Politehnică din București este pe locul 706, la egalitate cu Universitatea Politehnică din Montreal.

Pe ultimele locuri se află Universitatea Niigata din Japonia (33 puncte), Lille II din Franța (Franța, 32,9 puncte) și Universitatea Maribor din Slovenia (32,8 puncte).