22.1 C
București
sâmbătă, 20 iulie 2024 - 7:34
No menu items!

64 de localități din Neamț, fără energie electrică. Se circulă în condiții de iarnă

spot_img

64 de localități din județul Neamț, în care locuiesc peste 13.000 de persoane, au rămas fără alimentare cu energie electrică din cauza defecțiunilor apărute la 7 linii de medie tensiune.

Circulația rutieră se desfășoară în condiții de iarnă pe toate drumurile din județul Neamț iar carosabilul este umed.

Angajații de la drumuri acționează pentru deszăpezire și răspândire de material antiderapant pe 7 sectoare de drum național. De asemenea, pe drumurile județene se acționează cu autolame și răspânditoare de material antiderapant. Partea de vest a județului Neamț se află sub avertizare de cod portocaliu de ninsoare și viscol, în timp ce restul județului este sub cod galben de ploi și vânt puternic.

Administrația Naţională de Meteorologie a emis, luni dimineaţă, o nouă atenţionare Cod Galben de ploi, ninsori şi intensificări ale vântului valabilă în 19 județe, până la ora 18:00.

Potrivit meteorologilor, va ploua pe arii extinse în estul şi sud-estul ţării, unde local cantităţile de apă vor depăşi 20 — 25 de litri/mp, iar în sudul şi centrul Moldovei şi în Dobrogea izolat 40 l/mp. În nordul Carpaților Orientali vor fi mai ales ninsori şi condiţii de polei. În nordul Moldovei şi în estul Transilvaniei precipitaţiile vor fi mixte. Vântul va avea intensificări cu viteze de 55…65 km/h în estul Munteniei și în Dobrogea, iar la munte vor fi rafale de peste 80 km/h.

Județele aflate luni sub Cod Galben sunt Maramureș, Bistrița-Năsăud, Suceava, Botoșani, Mureș, Hunedoara, Neamț, Iași, Covasna, Bacău, Vaslui, Buzău, Vrancea, Galați, Brăila, Tulcea, Ialomița, Călărași și Constanța.