16.3 C
București
marți, 3 octombrie 2023 - 3:19
No menu items!

Captură impresionantă de amfetamină în Galați. 2 persoane săltate de mascați

spot_img

Peste 7 kilograme amfetamină şi 5 grame de canabis, precum şi suma de 11.000 de lei au fost descoperite şi ridicate în urma percheziţiilor domiciliar în judeţele Galaţi, Brăila şi Dâmboviţa.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Galaţi au dispus reţinerea pentru 24 de ore a doi inculpaţi, cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de introducere în ţară de droguri de mare risc şi trafic de droguri de mare risc.

Potrivit unui comunicat al DIICOT transmis joi AGERPRES, în cauză s-a reţinut că, în cursul lunii iulie 2022, cei doi inculpaţi au introdus în ţară cantitatea de aproximativ 7,1 kilograme de amfetamină, drog de mare risc, în vederea comercializării acesteia pe teritoriul României.

De asemenea, pe 12 iulie, unul dintre inculpaţi a fost prins în flagrant în timp ce transporta cantitatea de 4,45 grame amfetamină, pe care intenţiona să o comercializeze.

În cauză au fost puse în aplicare şapte mandate de percheziţie domiciliară în judeţele Galaţi, Brăila şi Dâmboviţa, în urma cărora au fost descoperite şi ridicate cantităţile de aproximativ 7,1 kilograme amfetamină şi 5 grame de canabis, precum şi suma de 11.000 de lei.

În urma sesizării judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Galaţi, miercuri a fost admisă propunerea dispunându-se arestarea preventivă a celor doi inculpaţi pentru o perioadă de 30 de zile.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul poliţiştilor din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi – Serviciul Antidrog, Inspectoratului de Poliţie Judeţean Galaţi – Serviciul Criminalistic, S.C.C.O. Dâmboviţa, precum şi al jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Galaţi.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.

D.Constantin