30.4 C
București
sâmbătă, 23 septembrie 2023 - 21:07
No menu items!

Capitala și județul Ilfov nu intră în carantină. Grupul Tehnico-Științific a respins propunerea INSP

spot_img

Grupul Tehnico-Științific a respins, vineri, propunerea de carantinare a Capitalei și Județul Ilfov înaintată de INSP.

Comitetul Tehnico-Ştiinţific a respins carantinarea Capitalei şi a zonei limitrofe, însă se pregătesc acum o serie de măsuri suplimentare, potrivit Antena 3.

Autoritățile au discutat, vineri dimineață, despre carantinarea Bucureștiului și Ilfovului, după ce Institutul Naţional de Sănătate Publică a cerut carantină pentru 14 zile din cauza numărului crescut de infectări cu virusul SARS-COV-2.

Secretarul de stat, Raed Arafat, a declarat că decizia de carantinare a Capitalei are un impact complex și că o astfel de decizie ar izola Bucureștiul și Ilfovul de restul României.

„Am convocat grupul tehnico-ştiinţific pentru o discuţie pe această temă, după care vom supune totuşi Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă spre decizie dacă astfel de ordin poate fi emis sau nu. Din punctul meu de vedere, nu cred că vom ajunge la a carantina Bucureştiul, în sensul de a închide Bucureştiul şi Ilfov în aceste condiţii. Carantinarea Capitalei ţării trebuie să se facă, dacă este să se facă, la un nivel de decizie mult mai înalt decât doar o propunere din partea INSP, pentru că impactul e unul mult mai complex decât doar aspectul sanitar”, a spus, joi seară, Raed Arafat.

Și premierul demis Florin Cîțu s-a arătat împotriva carantinării. El a precizat, joi, că nu ia în calcul o astfel de măsură, pentru că nu a funcționat nici anul trecut. În schimb, s-ar prefera introducerea certificatului verde COVID pentru acces la toate activitățile economice.

Rata de infectare a ajuns, vineri, în București la aproape 16 la mia de locuitori. Este cea mai mare incidență de la începutul pandemiei.

                                                                                                                   Adina Silav