10.5 C
București
luni, 29 noiembrie 2021 - 14:31
No menu items!

Povestea românului care l-a întâlnit pe Mark Zuckerberg și, la scurt timp, a fost exmatriculat de la liceul din București

spot_img

A avut ocazia să îl întâlnească pe fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg. A fost sfătuit și consiliat în afacerea online pe care abia o începuse, deși avea doar 17 ani, iar Zuckerberg a fost impresionat de ideile și avântul tânărului român. Se numește Sebastian Dobrincu, iar în România, nu a fost la fel de apreciat. La scurt timp de la revenirea în țară după întâlnirea cu Mark Zuckerberg, a fost exmatriculat. A plecat în SUA, iar, azi, la 23 de ani, se regăsește în clasamentul Forbes ”30 under 30”.

Sebastian Dobrincu s-a născut în București, iar acum este stabilit la Los Angeles. În România a fost o adevărată dezamăgire pentru profesori, care l-au și exmatriculat într-un final din liceu. Tânărul s-a lansat de mic în afaceri, punând bazele primului său proiect major la doar 17 ani. Atunci a fondat Storyheap, o platformă care a devenit lider de piață pe zona de social media content marketing. Atunci a avut loc și întâlnirea cu fondatorul Facebook.

”Aveam 17 ani și cumva întâlnirea și discuția pe care am purtat-o cu Mark a venit ca un val de încredere în mine și ca o confirmare că ceea ce fac mă poate duce într-o traiectorie bună în viață și mai mult ca orice mi-a oferit încredere (…).

Am povestit eu dintr-o răsuflare toată povestea, evident m-a consiliat, m-a asigurat că atât timp cât imi urmez pasiunile, cu siguranță că se vor ivi oportunități, dar mai mult ca orice, faptul că am ajuns să primesc de la cineva pe care eu îl vedeam ca un idol, și acum este o persoană pe care o admir foarte mult, mi-a dat o încredere ca atunci când m-am întors în țară, de exemplu, nu mă mai durea așa tare când îmi spunea profesoara de geografie vorbe urâte, ținând cont că Mark Zuckerberg îmi spunea că ceea ce fac o să mă ducă pe o traiectorie ok în viață”, declara acesta într-un intreviu pentru Pro TV.

Sebastian Dobricu este absolvent al Universității Stanford, unde a învățat despre inteligență artificială și modalitățile prin care roboții „învață” și se dezvoltă. Între timp a devenit cel mai tânăr membru din clasamentul Forbes ”30 under 30” (30 de milionari sub 30 de ani).

Sebastian Dobricu mai are o pasiune. Muzica. Din când în când cântă și scoate piese cu Marius Moga.

Fratele lui mai mic, Alexandru David este la fel de talentat. La doar 10 ani, este muzician și a apărut deja în mai mute reclame, dar și filme. Recent, a câștigat castingul pentru un serial Netflix, regizat de celebrul Tim Burton. O va avea colegă de platou pe celebra actriță Catherine Zeta-Jones. O parte din filmări vor avea loc în România.

C.Dumitrescu