10 C
București
vineri, 22 octombrie 2021 - 5:54

Candidatul la prezidențiale al Partidului Puterii Umaniste: ”Stânga și Dreapta sunt depășite ca politică”

spot_img

Partidul Puterii Umaniste (PPU) și-a lansat în cadrul congresului de sâmbătă, 8 iunie, candidatul pentru alegerile prezidențiale de la sfârșitul acestui an în persoana Ramonei Ioana Bruynseels, fost consilier guvernamental. 

Bruynseels le-a transmis delegaților la Congresul PPU că nu crede în politica făcută în România în ultimii 30 de ani, perioadă în care forțele politice de Stânga și Dreapta au ajuns la putere. 

”Ce nu am știut până de curând a fost că există o doctrină, numită UMANISM PRAGMATIC, care susține că Stânga și Dreapta sunt DEPĂȘITE ca politică, așa cum s-a făcut până acum, a EXPIRAT, că nu există niciun conflict ireconciliabil între individual și colectiv sau între protecție socială și încurajarea investițiilor. Recunosc, chiar nu am știut de acest curent umanist! N-am auzit. Cu toate școlile și diplomele mele, de la Cluj la Harvard și retur, nu am aflat, până în urmă cu câteva luni, că există o platformă politică umanistă decisă să schimbe politica din interior, nu doar pe Facebook, Instagram, Twitter sau alte rețele sociale (care rămân, oricum, esențiale pentru democrația participativă). Din fericire pentru mine, acum știu, în sfârșit că pe lângă umanismul secular – de care m-am ferit întotdeauna pentru că îl respinge pe Dumnezeu și familia tradițională – a apărut Umanismul pragmatic care, din contră, asumă deschis aceste valori. Și am decis să mă alătur mișcării umaniste. Să mă întorc acasă. Am venit hotărâtă să fac treabă, nu politică – cel puțin nu în sensul în care ne-au obișnuit alții în ultimii 30 de ani”, a spus Ioana Bruynseels în mesajul de la congres. 

”Ametiți de înălțimea demnităților publice, negociindu-și principiile „fără hoție” la masă cu cei la care strigă „hoții”, dorm în funcții și se visează nemuritori”

Candidatul la alegerile prezidențiale al PPU spune că a ales să se implice pentru că ea crede că omul este valoarea centrală a societății. 

 „În perioada următoare voi face cunoscute prioritățile candidaturii mele. Vor fi teme concrete, necesare, fără populisme, fără excese. Va fi o candidatură fără minciuni, fără promisiuni neacoperite. O candidatură cinstită!” Așa că, în ciuda lui „nu se poate” pe care l-am auzit deja șoptit în jurul meu și îl intuiesc în privirile multora, eu Ramona Ioana Bruynseels… sau, dacă preferați, simplu, Ramona Ioana… accept cu încredere nominalizarea dumneavoastră. Îmi asum zâmbetele condescendente ale analiștilor, ale reprezentanților marilor partide și ale celor care se vor întreba „al cui om sunt eu” – pentru că ei nu pot concepe că există și conștiinte libere. Parteneriate principale, nu compromisuri imorale! Fiecare întelege cu propria masură. Vede ceea ce știe. Dar, dincolo de  rezervele unora sau altora, vă asigur că voi fi un candidat serios, consistent și credibil în alegerile pentru cea mai importantă funcție în stat. De ce cred asta? Pentru că lumea se schimbă. Romania se schimbă. Politica, așa cum o știm din ultimii 30 de ani, se schimbă. S-a schimbat deja. Numai eternii noștri bărbați politici nu se schimbă. Ametiți de înălțimea demnităților publice, negociindu-și principiile „fără hoție” la masă cu cei la care strigă „hoții”, dorm în funcții și se visează nemuritori. Dar noi, România care muncește, care învață, care merge la corporație sau la propriul business cu trotineta electrică și casca pe cap, care se grăbește seara să-și ia copiii de la grădiniță sau care a muncit 40 de ani și nu primește pensii speciale, România reală… s-a trezit!” a declarat  Ramona Ioana Bruynseels, candidatul la alegerile prezidențiale, în cadrul Congresului.

 

Eduard Colison