10 C
București
vineri, 22 octombrie 2021 - 7:43

Remus Borza, demis de Viorica Dăncilă după o săptămână. Ce a declarat public fostul consilier pe probleme economice al premierului

spot_img

Premierul Viorica Dăncilă l-a demis, sâmbătă, pe Remus Borza, din funcția de consilier onorific pe probleme economice, reformă și fiscalitate, la doar o săptămână de la numire. Motivul: Borza a făcut, la Antena 3, o serie de declarații publice care au convins-o pe Dăncilă că ar fi mai indicat să renunțe la sfaturile acestuia. 

Astfel, sâmbătă dimineață, Borza a anunțat o reducere a numărului de bugetari și o scădere a numărului de ministere. „Am crescut veniturile în sectorul bugetar, cred că suntem singura țară din lume care plătește mult mai bine salariații din sectorul public decât pe cei din sectorul privat. Trebuie să gestionăm 800.000 de bugetari, am gonflat foarte mult administrația. Și la Guvern trebuie să mai reducem din ministere. E mai eficient, mai rămân bani să facem și o fabrică în România”, a spus Borza la Antena 3.

Au fost declarațiile care au exasperat-o pe Viorica Dăncilă, care a anunțat că l-a demis din funcția de consilier al său. Decizia a fost luată sâmbătă, dar documentele vor fi semnate luni, când vor fi publicate și în Monitorul Oficial. ”A făcut afirmații în nume personal care nu se regăsesc în programul guvernului!”, este justificarea premierului exprimată pentru stiripesurse.ro.

Remus Borza a fost numit consilier onorific pe probleme economic al premierului pe 30 mai. El ar fi trebuit să îl înlocuiasă pe Darius Vâlcov. 

R.D.