12.1 C
București
duminică, 3 martie 2024 - 13:54
No menu items!

Când Ciolacu nu-i acasă…. Ce a hotărât PNL la ședință: majorări de salarii la profesori, investiții la ministerele liberalilor

spot_img

Liderul PSD a avut, miercuri, ultima zi de vizită în SUA, așa că ședința coaliției s-a desfășurat cu mai mulți liberali prezenți. Liderii PNL au profitat de moment și au decis ca din bugetul de stat pe 2024, să fie alocate majorări salariale pentru profesori, să fie alocate fonduri importante pentru investiții și pentru ministerul Dezvoltării.

Practic, în lipsa premierului, ministrul liberal de Finanțe, Marcel Boloș, le-a prezentat colegilor de partid schema bugetului de stat pentru 2024. 

Conform unor surse politice. liberalii au decis ca salariile profesorilor să crească, din 2024, cu 20%, așa cum li s-a promis, dar și bugetul Educației să fie majorat, să ajungă la 57%. 

În privința investițiilor, se vor aloca sume în plus la bugetul ministerului DEzvoltării, astfel încât să se ajungă la un procent de 60% creștere.

Conform surselor , la întâlnirea liberalilor au participat preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, ministrul Educaţiei, Ligia Deca, şi liderii din Grupul fiscal al partidului.

„În urma discuţiei, preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, ministrul Educaţiei şi ministrul de Finanţe au decis să susţină pentru 2024 o creştere de 20 la sută a salariilor profesorilor. Aceasta se adaugă la majorarea de 30 la sută promisă şi îndeplinită de la finalul mandatului de premier al lui Nicolae Ciucă”, arată sursele menţionate.

Potrivit calculelor liberalilor, majorarea bugetului Educaţiei va fi una „record, per ansamblu”, fiind „o creştere istorică de 57 la sută”, scrie Agerpres.

Banii vor merge în cea mai mare parte pentru investiţii în creşterea calităţii Educaţiei, salarizare, burse şi masă sănătoasă pentru copiii în nevoie, mai arată sursele liberale.

Sursele citate au mai precizat că bugetul pentru Dezvoltare, convenit de PNL cu Marcel Boloş, va cuprinde o majorare de aproximativ 60 la sută.

De asemenea, conform propunerilor PNL, şi Ministerul Transporturilor şi Ministerul Mediului trebuie să primească „fonduri importante pentru modernizarea României”, menţionează sursele liberale.

M. Nedelcu