3.9 C
București
marți, 7 decembrie 2021 - 20:34
No menu items!

California interzice pungile din plastic

spot_img

Interdicţii similare sunt deja în vigoare în câteva oraşe americane, precum Los Angeles şi San Francisco

 pungi de plastic

California a devenit marţi primul stat american care interzice pungile din plastic, această măsură urmând să intre în vigoare în iulie 2015, informează AFP.

Conform legii ratificate marţi de guvernatorul acestui stat american, pungile din plastic de unică folosinţă vor dispărea din magazinele alimentare şi din farmacii începând de la 1 iulie 2015, iar din minimarketuri, magazine care vând alcool şi din pescării, începând din 1 iulie 2016.

Această lege reprezintă un pas în direcţia cea bună, ea reduce torentul de pungi din plastic care ne poluează plajele, parcurile şi chiar oceanul în sine. Suntem primii care interzic aceste pungi şi nu vom fi singurii care o vor face

Jerry Brown,  

guvernatorul Californiei

Legea permite magazinelor să factureze cu 10 cenţi pungile din hârtie sau reutilizabile.

Interdicţii similare, susţinute de organizaţiile care militează pentru protejarea mediului înconjurător, sunt deja în vigoare în câteva oraşe americane, precum Los Angeles şi San Francisco.

Legea era combătută de opoziţia republicană care consideră această interdicţie un fel de ingerinţă a statului în afacerile companiilor mici şi mijlocii, dar şi de producătorii de pungi din plastic, care evocă riscul unor concedieri şi apariţia unor costuri suplimentare pentru consumatori.

În Franţa, guvernul doreşte să interzică pungile din plastic de folosinţă unică din comerţ începând cu 1 ianuarie 2016.

Comisia Europeană a cerut în 2013 statelor membre să reducă utilizarea acestor tipuri de pungi.

C.A.