9.4 C
București
vineri, 3 decembrie 2021 - 22:06
No menu items!

AVERTISMENT MAE: Aeroporturile din Grecia, închise în weekend

spot_img

Controlorii de trafic aerian au anunțat o grevă de 48 de ore (pe 4 și 5 octombrie)

avion

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) îi avertizează pe românii care se află sau se deplasează pe teritoriul Greciei că Asociația elenă a controlorilor de trafic aerian (GATCA) a anunțat organizarea unei greve de 48 de ore sâmbătă și duminică (pe 4 și pe 5 octombrie).

Potrivit MAE, controlorii de trafic eleni protestează astfel împotriva unei decizii ministeriale care prevede accesul Agenției de gestionare a datoriei publice la conturile de cheltuieli ale navigației aeriene.

Până în prezent, GATCA nu a precizat dacă traficul aerian va fi perturbat în perioada respectivă. De regulă, greva controlorilor de trafic aerian are ca efect anularea curselor aeriene având ca origine sau destinație aeroporturile de pe teritoriul Republicii Elene.

Ministerul Afacerilor Externe
comunicat de presă

MAE le recomandă cetățenilor români care intenționează să folosească mijloacele de transport aerian în Grecia ca, înainte de a se deplasa în străinătate, să consulte site-urile de specialitate pentru informații actualizate și să contacteze în prealabil companiile aeriene pentru reconfirmarea orarului de zbor.

Lucian Mera