8.1 C
București
luni, 26 februarie 2024 - 23:56
No menu items!

Cabbagegate/Scandalul verzei în Australia. Inflația a forțat un fast food să înlocuiască salata cu varza în meniurile sale

spot_img

Decizia companiei australiane KFC de a include varză în meniul lor din cauza inflației mari care afectează achiziționarea de salată verde, a stârnit un scandal imens pe rețelele de socializare.

Premierul australian, Anthony Albanese, a reacționat imediat și a catalogat decizia ca fiind una drept „nebună“. De asemenea, acesta este de părere că decizia de a înlocui jumătate din salata verde cu varză în hamburgerii săi cu pui şi în alte produse a dus la o „criză naţională”.

„Varza nu este acelaşi lucru ca salata verde. Pur și simplu nu este corect”, a explicat Albanese la postul de radio KIIS FM din Sydney. „Voi pune aceasta pe agenda consiliului de miniştri de astăzi. Cabbagegate! (scandalul verzei)”, a adăugat premierul australian.

În Australia, prețurile salatelor verzi au crescut cu 300% în unele orașe, ca urmare a recentelor inundații și a creșterii prețurilor la combustibili la nivel mondial. O salată verde iceberg care putea fi achiziţionată cu 2 dolari australieni (1,34 de euro), costă acum aproape 8 dolari (5,35 de euro) la Sydney şi Melbourne.

D.Constantin