27.1 C
București
joi, 18 august 2022 - 13:15
No menu items!

Britanicii s-au întors la aspirină pentru a trata Covid-19. Studiu uriaș în spitalele din Anglia

spot_img

Aspirina analgezică va fi testată ca posibil tratament pentru coronavirus într-un studiu major din Marea Britanie, pentru a evalua dacă ar putea reduce riscul formării cheagurilor de sânge la persoanele cu Covid-19, relatează The Independent.

Studiul RECOVERY, care investighează o serie de tratamente potențiale pentru boală, a declarat vineri că va analiza medicamentul, care este utilizat în mod obișnuit ca un anticoagulant.

„Am considerat că este deosebit de important să adăugăm aspirina în studiu, deoarece există o justificare clară pentru a crede că ar putea fi benefică și că este sigură, ieftină și disponibilă pe scară largă”, a spus Peter Horby, coordonator al procesului.

Căutăm medicamente pentru Covid-19 care să poată fi utilizate imediat de oricine, oriunde în lume. Nu știm dacă aspirina este un astfel de medicament, dar vom afla.”

Pacienții cu Covid-19 prezintă un risc mai mare de formare a cheagurilor de sânge din cauza trombocitelor hiperreactive, a fragmentelor celulare care ajută la oprirea sângerării, iar aspirina este un agent antiplachetar care poate reduce riscul formării cheagurilor, conform studiului RECUPERARE.