4 C
București
marți, 30 noiembrie 2021 - 17:57
No menu items!

Fotografia învingătorilor: Joe Biden și Kamala Harris, vorbind despre „momentul vindecării”

spot_img

Președintele ales Joe Biden spune că abordarea virusului este maxima sa prioritate și se angajează să lucreze spre unitate: „Eu nu văd state albastre și state roșii, eu văd Statele Unite!”, a spus Biden în discursul său de învigător, rostit din orașul natal, Wilmington, Delaware.

Președintele ales Joe Biden s-a adresat națiunii sâmbătă seara pentru prima dată după ce a câștigat Casa Albă, oferind un mesaj de unitate și vindecare a unei națiuni divizate de ură, transmite NBCNews.

Biden a promis mulțimii de susținători, strânsă la sediul său de campanie, „să fie un președinte care nu caută să despartă, ci să unească”.

„Pentru a face progrese, trebuie să încetăm să-i tratăm pe oponenți ca dușmanii noștri. Nu sunt dușmanii noștri. Sunt americani“, a spus Biden.

„Acesta este momentul să ne vindecăm în America”, a adăugat el, pe fondul unui refren de claxoane și urale.

Biden a jurat să „lucrez din toată inima pentru încrederea întregului popor. Să câștig încrederea tuturor oamenilor”.

Biden: „Acesta este momentul să ne vindecăm în America”

Biden, la rândul său, a vorbit direct cu americanii care au votat pentru președintele Donald Trump, cerându-le personal să-l ajute să vindece diviziunea în care s-a adâncit țara în ultimii patru ani.

„Înțeleg dezamăgirea ta în seara asta. Am pierdut de câteva ori eu însumi ”, a spus Biden. „Dar acum să ne oferim reciproc o șansă”.

„Este timpul să renunțăm la retorica aspră, să scădem temperatura, să ne vedem din nou”, a spus el, adăugând că poporul american i-a dat un „mandat” de a introduce o eră de cooperare.

Biden a vorbit la un raliu auto-în fața Chase Center de pe malul râului, în Wilmington, unde s-au adunat 360 de mașini, au spus comunicatorii săi. În timp ce Biden vorbea, susținătorii de toate vârstele s-au așezat deasupra mașinilor lor, în interiorul vehiculelor lor sau lângă ei, urlând, țipând, aplaudând și apâsând claxoanele mașinilor în sprijinul entuziast al bărbatului de pe scenă.

Biden a dat din cap în repetate rânduri momentului istoric al victoriei, cu colega sa de cursă, Kamala Harris, devenind prima femeie, americană din America de Sud și din Asia de Sud care a fost aleasă vicepreședinte. Harris, îmbrăcată în alb, l-a prezentat pe președintele ales pe scenă după remarci care au adus un omagiu momentului ei de reușită și femeilor care au inspirat-o.”

“Generațiile de femei, femei negre. Femei asiatice, albe, latine, native americane, care de-a lungul istoriei națiunii noastre au deschis calea acestui moment în această seară. Femeile care au luptat și s-au sacrificat atât de mult pentru egalitate și libertate și dreptate pentru toți. Inclusiv femeile negre care sunt adesea, prea des, trecute cu vederea, dar atât de des dovedesc că sunt coloana vertebrală a democrației noastre “, a spus Harris.

“Toate femeile care au muncit pentru a asigura și proteja dreptul la vot timp de peste un secol. Acum 100 de ani cu al 19-lea amendament, acum 55 de ani cu Legea drepturilor de vot”, a adăugat Harris, purtând un costum de pantaloni albi în cinstea mișcării sufragetelor.

„Deși aș putea fi prima femeie din acest birou, nu voi fi ultima”, a continuat ea. „Fiecare fetiță care privește în seara asta vede că aceasta este o țară a tuturor posibilităților.”

De asemenea, a lăudat țara pentru alegerea pe care a făcut-o în trimiterea lui Biden la Casa Albă, în timp ce previzualiza mesajul său de unitate.

„Ați ales, speranța, decența unitatea, știința și, da, adevărul”, a spus ea, provocând un refren puternic de claxoane și țipete ale mașinii. „L-ați ales pe Joe Biden.”