9.9 C
București
luni, 26 februarie 2024 - 2:16
No menu items!

Brînză în listele ARD UPDATE

spot_img

Organizația ARD Diaspora și-a desemnat candidații pentru alegerile parlamentare din decembrie.

Pentru Colegiul 1 Europa de Vest a fost desemnat William Brînză, cotat ca fiind cel mai expus dintre parlamentari, cu peste 400 de acțiuni în Colegiul 1, în mandatul 2008-2012. Rezident de 16 ani în Spania, candidat la al treilea mandat (al doilea pentru Diaspora), William Brînza a fost solicitat să candideze atât de Organizațiile PDL din strainatate, cât și de ONG-urile românești din afara granițelor țării. Pentru Colegiul 2 candidează Eugen Tomac, consilier prrezidențial, iar pentru Colegiul 3 Mircea Lubanovici, candidând astfel pentru al doilea mandat. Colegiul 4 Cristina Baturii, jurist, candidează pentru primul mandat.

La Senat pentru Colegiul 1 este Viorel Badea, candidat pentru al doilea mandat, iar pentru Colegiul 2, după o respingere a candidaturii lui Constantin Maescu, de către Comisia de Etică a partidului, acesta a fost înlocuit de Eugen Roventa, profesor universitar din Canada. La alegerile parlamentare din decembrie 2012, echipa PDL Diaspora are ca obiectuv atingerea unui scor de peste 40% în străinătate. Lista candidaților a fost semnată de întreaga conducere ARD (Vasile Blaga, Mihai- Răzvan Ungureanu și Aurelian Pavelescu) și a fost înscrisă la tribunal. (A.M)

foto: cronicadeiasi.ro

UPDATE: Două candidaturi avizate negativ de Macovei, admise la a doua strigare

Comisia de etică a Alianţei România Dreaptă a admis contestaţiile depuse de către cei doi parlamentari PDL, William Brînză şi Viorel Badea, după ce comisia Macovei a dat, iniţial, un aviz negativ candidaturii celor doi.

„Am semnat listele pentru 36 de organizaţii, inclusiv pentru Diaspora. Pe liste sunt în proporţie de 70-75% oameni noi, tineri, buni profesionişti în zona respectivă”, a declarat preşedintele PDL Vasile Blaga. Ela  adăugat că au fost foarte multe contestaţii pentru că sunt colegi care se simt nedreptăţiţi, precizând că au fost admise contestaţiile depuse de către doi parlamentari PDL de Diaspora, William Brânză şi Viorel Badea, acestora imputându-se iniţial unele articole din presă care le erau defavorabile. De asemenea, a fost admisă şi contestaţia lui Ştefan Stoica, care a fost acuzat de către deputatul Gelu Vişan că a obţinut contracte preferenţiale cu statul.

În momentul de faţă, democrat-liberalii analizează alte 17 contestaţii. Printre ele, se află una depusă de către un văr al lui Adriean Videanu, Lucian Militaru, al cărui aviz negativ s-ar datora faptului că a deţinut funcţii de conducere în UTC.