4 C
București
duminică, 28 noiembrie 2021 - 2:33
No menu items!

Bolnavii de COVID-19 care nu au simptome vor fi tratați doar la domiciliu

spot_img

Persoanele depistate cu coronavirus, dar care nu au simptome și nu au nevoie de asistență medicală, vor fi tratate doar la domiciliu, informează Ministerul Sănătății, citat de antena3.ro.

Ultimul bilanț arată că în ultimele 24 de ore au fost confirmate 337 de noi îmbolnăviri. Bilanţul deceselor este 362. La ATI sunt internaţi 245 de pacienţi.

Cele mai multe cazuri sunt în Suceava, 1763, iar pe locul 2 este București, cu peste 800 de cazuri. Au depășit numărul de 300 de cazuri întegistrate alte patru județe – Arad, Hunedoara, Neamţ şi Timiş.

Conform unui ordin al ministrului Sănătăţii, publicat miercuri în Monitorul Oficial, prin carantină se înţelege atât instituirea măsurii de carantină instituţionalizată (în spaţii special amenajate), măsurii de carantină la domiciliu, cât şi instituirea izolării la domiciliu.

Se instituie măsura de carantină la domiciliu numai în situaţia în care spaţiul permite carantinarea individuală sau în condiţii de separare completă de restul locatarilor în acelaşi domiciliu, pe baza declaraţiei pe propria răspundere, următoarelor categorii:

* persoanele asimptomatice care intră pe teritoriul României venind din zonele cu transmitere comunitară extinsă afectate de COVID-19 (zona roşie);

* persoanele asimptomatice confirmate cu coronavirus;

* membri de familie asimptomatici confirmaţi cu coronavirus care se carantinează la acelaşi domiciliu.

Aceste persoane au obligaţia de a se carantina la domiciliu, după caz, timp de 14 zile, precum şi de a anunţa medicul de familie cu privire la data la care a început carantinarea, prin mijloace de transmitere la distanţă, în vederea monitorizării stării de sănătate, acestea fiind monitorizate şi controlate zilnic privind respectarea măsurii, se arată în ordinul publicat în Monitorul Oficial.