16.1 C
București
luni, 27 mai 2024 - 0:53
No menu items!

Biroul Executiv al PNL, convocat în ședință. Florin Cîțu insistă pentru nominalizarea lui Vîlceanu ca premier

spot_img

Liberalii se reunesc joi, într-o şedinţă a Biroului Executiv, în sistem videoconferinţă. Şedinţa vine după ce negocierile dintre PNL, PSD şi UDMR pentru formarea unui nou Guvern s-au blocat din cauza nominalizării premierului.

Biroul Executiv al PNL se va reuni în şedinţă, joi, la ora 14.00, în sistem de videoconferinţă.

Surse politice susțin că liderul liberal intenționează să ceară avizul Biroului Executiv pentru nominalizarea lui Dan Vîlceanu pentru funcția de premier.

Conform acelorași surse, asta deși Florin Cîțu a avut o discuție cu președintele Klaus Iohannis, care le-a transmis că nu l-ar accepta ca premier desemnat pe Dan Vîlceanu.

Florin Cîțu a avut o ședință, miercuri seară, cu liderii PNL, dar a anunțat că nu cedează funcția de premier desemnat din partea partidului, din moment ce PSD îl nominalizează tot pe președintele partidului, Marcel Ciolacu.

Surse politice au declarat însă că unii lideri se gândeau deja să convoace un BPN fără Florin Cîțu, deoarece singura soluție pentru deblocarea negocierilor cu PSD ar fi ca Florin Cîțu să renunțe la funcție. Ori Cîțu le-ar fi spus că dacă cedează funcția de premier, el va pleca și din cea de președinte al PNL. Singura alternativă pe care le-ar fi dat-o Cîțu colegilor săi ar fi fost nominalizarea lui Dan Vîlceanu, cel mai bun prieten al său, dar liderii PNL au spus că “ar da prost”.

                                                                                                                Adina Silav