0 C
București
vineri, 21 ianuarie 2022 - 22:35
No menu items!

Binomul a creat în secret un plan paralel de monitorizare a românilor

spot_img

Ministerul Afacerilor Interne precizează că a acționat și acționează în baza unui plan de măsuri privind evaziunea fiscală aprobat printr-o hotărâre a CSAT din 2010, și nu în baza celui adoptat, în 2012, de conducerile instituțiilor de forță, în plin an electoral.

Antena 3 a prezentat, joi, un plan de măsuri la nivel național, conceput și implementat de instituțiile de forță ale statului cu așa-zisul scop de combatere a evaziunii fiscale. Acest document a fost adoptat în anul electoral 2012, când se organizau alegerile locale și parlamentare, în conducerile SRI, MAI, a Ministerului Finanțelor și a Ministerului Public.

Acest planul de George Maior, Laura Kovesi, Alina Bica și reprezentanți ai MAI și ANAF, se derula în paralel, prin extinderea competențelor în teritoriu, cu planul comun de măsuri conceput în baza unei hotărâri a Consiliului Suprem de Apărare a Țării. Astfel, în 2010, CSAT a aprobat constituirea unui grup interinstituțional pentru prevenirea și combaterea evaziunii fiscale în domeniile: energie, alcool, tutun, turism, material lemnos, transporturi, construcții. Grupul strategic se afla în subordinea Ministerului de Interne și Ministerului de Finanțe.

MAI a precizat pentru Antena 3 că nu a făcut și nu face raportări în baza planului paralel din 2012, ci în baza HCSAT din 2010.

Andrei Tudor