23.5 C
București
joi, 29 iulie 2021 - 2:24

Românii, monitorizați de instituțiile de forță, prin hotărârea CSAT

spot_img

Instituțiile de forță ale statului au pus la punct, în mandatul lui Traian Băsescu, un Plan Comun de Măsuri, la nivelul întregii țări, pentru a lupta contra evaziunii fiscale, prin care îi monitorizau pe români pentru a stabili cine are potențial infracțional economic.

Dezvăluirea și documentul a fost prezentat, joi, de Ana Maria Roman, în emisiunea Esențial, de la Antena 3.

Potrivit documentului, existau trei paliere de lucru. La primul nivel, a fost constituit Grupul de Lucru Interinstituțional (GLI) din care făceau paete, la un moment dat, fostul ministru de interne, Traian Igaș, fostul procuror general al României, Laura Codruța Kovesi, fostul prim-adjunct al directorului SRI, Florian Coldea, fostul șef al ANAF, Sorin Blejnar, precum și fosta șefă a DIICOT, Alina Bica. Grupul se reunea lunar pentru a stabili cine are potențial infracțional.

Pe al doilea palier se afla Grupul de Lucru Tehnic (GLT), format din fostul ofițer SRI, Elena Iftode „Anaconda”, fostul director în cadrul Direcţiei Verificări Fiscale a ANAF, Eugen Șerban, echipa Marius Iacob-Horia Șelaru, și un reprezentant de la MAI – Departamentul de Informații și Protecție Internă.

Ultimul palier, Grupul de Lucru Operațional, era constituit, la nivel teritorial, din șefii direcțiilor județene de informații, prim-procurori ai parchetelor, șefii direcțiilor generale de administrare fiscală și șefii inspectoratelor de poliție județene.

Andrei Tudor