7 C
București
joi, 27 ianuarie 2022 - 19:51
No menu items!

Deszăpezire chiar și pe viscol în sectorul 6 / VIDEO

spot_img

În ciuda avertizării Cod portocaliu de viscol, în sectorul 6 al Capitalei, traficul este lejer, în special pe bulevardele principale. Zeci de utilaje de deszăpezire au acționat încă de joi seara (pe tot parcursul nopții și vineri dimineața), astfel încât zăpada nu le-a pus probleme șoferilor. 

Potrivit datelor transmise de reprezentanții Primăriei sectorului 6, noaptea trecută, operatorul de salubrizare (societatea Urban) a actionat cu 45 de utilaje și 90 de operatori, în timp ce vineri dimineața, nu mai puțin de 49 de utilaje acționau pe străzile din cele mai aglomerate zone ale Capitalei. 

Nu sunt curățate doar bulevardele principale, ci și străzile secundare, stațiile RATB, trecerile de pietoni și trotuarele. 

Operatorul de salubrizare utilizează un stoc de 850 de tone de sare și 200 de tone de soluție ecotaw (soluție pentru deszăpezire ecologică – n.r.). 

Suplimentar, și Administrația Domeniului Public și Dezvoltare Urbană sector 6 a intervenit cu 12 sărărițe cu plug, 5 tractoare cu plug, 2 cisterne ecotaw, 25 platforme de 3,5 tone, 25 de moto-freze, 250 angajați cu lopeți, fiind utilizate 200 de tone de sare și 80 de tone de soluție ecotaw. 

R.D.