luni, 30 noiembrie 2020 - 20:15

Biftec tartar

Pacienții COVID din corturile militare intră în iarnă. Primul medic al țării: Altă întrebare

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, luni, cu ocazia vizitării Spitalului Universitar București (fost Municipal), că nu există încă soluții pentru pacienții COVID internați în...

„Icoana” unui candidat PNL, în „procesiune electorală” prin județ. FOTO

Fostul primar din Turceni, Ion Iordache, își promovează imaginea obligându-și stafful de campanie să colinde cu tabloul său pe post de icoană. Este cel mai...

Top autostrăzi octombrie. Cele mai mari progrese ale constructorilor de autostrăzi. FOTO/VIDEO

Constructorii unor loturi din autostrăzile Comarnic – Brașov, Sibiu – Pitești și Sebeș – Turda au avut luna trecută cele mai mari progrese, potrivit...

Tragedia de la Piatra Neamț: Singurul supraviețuitor al incendiului a ieșit de la terapie intensivă

Pacientul adus în stare gravă la unitatea mobilă Leţcani de la Spitalul Judeţean Neamţ în urma incendiului din 14 noiembrie se simte mai bine,...

Motto: „Mâncarea este simbolul dragostei atunci când cuvintele nu sunt adecvate” (Alan D. Wolfelt)

Biftec tartar este un preparat care are la bază carnea de vită, tocată mărunt, consumată crudă și asezonată cu diverse sosuri și condimente.

Numele acestui preparat își are originea în istoria poporului tătar. Pe timpul călătoriilor, tătarii obișnuiau să-și țină carnea sub șaua cailor. Astfel, carnea se presa bine, apoi se consuma crudă. În ediția din 1983 a enciclopediei “LaRousse Gastronomique”, rețeta a fost publicată sub denumirea de steak tartare, doar că fără sos și cu oul crud.

Ingrediente:

  • 200 gr mușchi de vită,
  • 1 gălbenuș de ou,
  • 1 ceapă roșie,
  • 1 castravete murat,
  • 2 linguri ulei de măsline,
  • capere,
  • mustar iute (Dijon),
  • ketchup,
  • sos Worcestershire,
  • 3-4 picături de coniac sau whiskey,
  • sare,
  • piper.

Mod de preparare:

Este recomandat ca tartarul de vită să fie preparat pentru a fi servit imediat, deoarece carnea crudă tocată permite dezvoltarea rapidă a bacteriilor. Este important să fie pregătit dintr-o carne curată (cum ar fi mușchiul) și curățată bine înainte, fără pielițe (acele membrane subțiri).

Puteți folosi o carne tocată deja de măcelar sau o puteți toca manual. În cazul de față, carnea este tocată manual.

biftecSe amestecă condimentele, apoi se adaugă peste gălbenușul de ou frecat cu sos Worcestershire, ketchup și muștar. Se obține astfel un sos de consistență medie.

Ceapa, caperele și castravetele murat se toacă mărunt.

Într-un bol destul de încăpător se pun sosul, legumele mărunțite și carnea tocată mărunt și se amestecă bine, până când sosul se încorporează în carne.

biftec_reteta

În cazul în care carnea este ușor uscată, se mai poate adăuga puțin ulei de măsline. Asta, în funcție de preferințe.

Opțional, se poate adăuga pătrunjel verde tocat mărunt.

biftec_reteta1

Tartarul se consumă imediat ce este pregătit.

biftec_reteta2

Servit cu pâine prăjită simplă sau unsă cu unt, Biftec Tartar se servește ca aperitiv.

biftec_reteta3

Poftă bună!

Nicoleta Popa

Poliția și jandarmeria Constanța, mobilizate pentru Pelerinajul de Sfântul Andrei ca pentru un Hram normal

„Dispozitive uzuale pentru un astfel de eveniment” şi „nu au fost adoptate măsuri suplimentare faţă de anii precedenţi” şi nici „nu au fost mobilizate...

Președintele Klaus Iohannis a stâlcit comorbiditățile

Președintele Klaus Iohannis a reușit să greșească forma celui mai des-utilizat substantiv din această pandemie. Liderul de la Cotroceni a spus “comorbități”, în loc...

Ministrul Sănătății: Vaccinul anticovid, „sezonier”, ca și cel antigripal

Populația generală a României ar putea fi vaccintă în lunile martie-aprilie ale anului viitor. Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat că vaccinul împotriva noului...

Rareș Bogdan: PNL, avans mic în fața PSD

Rareș Bogdan a anunțat, duminică, la Antena 3, că are trei sondaje în care PNL este în fața celor de la PSD la alegerile...

IPS Teodosie, oprit pentru controlul documentelor în drum spre Peștera Sfântului Andrei

ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a fost oprit, duminică dimineața, de filtrul de poliție de la intrarea în localitatea Ion Corvin, unde este Peștera Sfântului...