7.5 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 4:01
No menu items!

Beijingul înăspreşte restricţiile COVID-19 și reintroduce testarea în masă

spot_img

Beijing, capitala Chinei care se confruntă cu un nou focar de coronavirus, a înăsprit, duminică, restricţiile asociate COVID-19 şi a lansat o nouă rundă de testare în masă, informează Reuters.

Focarul din Shanghai, care a debutat în martie, a fost cel mai acut din China după primele luni ale pandemiei, în 2020.

Sute de mii de persoane au fost infectate, iar oraşul a interzis locuitorilor să iasă din case, măsurile restrictive stârnind furia publică.

Beijing, cu zeci de noi cazuri zilnice de infectare într-un focar aflat deja în cea de-a zecea zi, nu a intrat în lockdown, deși peste 300 de cazuri transmise la nivel local au fost înregistrate din 22 aprilie.

Duminică, însă, capitala a înăsprit regulile de distanţare socială şi a lansat o nouă rundă de testare în masă în cel mai populat şi mai afectat district al său.

Săptămâna trecută, oraşul cu 22 de milioane de locuitori a organizat o testare în masă în majoritatea celor 16 districte, a suspendat activităţile în toate sălile de divertisment şi a interzis servirea mesei în restaurante.

Parcul tematic Universal Studios Beijing a fost închis duminică, în timp ce în cea mai vizitată zonă a Marelui Zid Chinezesc, Badaling, vizitatorilor li s-a cerut să prezinte dovada unui test COVID-19 negativ înainte de a li se permite accesul.

Excluzând cazurile importate care sosesc din afara continentului, China a raportat sâmbătă 8.256 de noi contagieri locale, în scădere comparativ cu cifra de 10.703 anunţată în ziua precedentă.

În Beijing au fost consemnate 59 dintre cazurile de infectare, în timp ce Shanghai a înregistrat 7.872 de cazuri noi, în acest oraş fiind raportate toate cele 38 de decese asociate COVID-19 anunţate sâmbătă de China.