17.3 C
București
joi, 23 mai 2024 - 13:08
No menu items!

Bătălie aprigă pe posturile de șef la Casele de Asigurări de Sănătate. Miza e enormă. În premieră, numele candidaților a fost secretizat

spot_img

60 de persoane s-au înscris pe cele 37 de posturi de director general la Casele Județene de Asigurări de Sănătate. Unele județe figurează chiar cu câte 3,4 candidați pe loc, iar două treimi dintre candidați ocupă deja aceste funcții, noteză G4Media. Vorbim despre instituții cu un buget pe anul 2021 de aproape 45 de miliarde de lei.

În această dimineață, la Spitalul Universitar de Urgență București, candidații vor susține proba scrisă, urmând ca, în maximum patru zile, să aibă loc interviul candidaților, în cadrul căruia vor fi testate cunoștințele teoretice, practice și competențele manageriale.

Conform Biroului de Presă al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate în 15 județe e omul și postul, iar în 24 de județe sunt mai mulți candidați pe loc inclusiv directorii în funcție.

Concursul este primul din istoria Casei Naționale în care numele candidaților au fost secretizate, aceștia invocând GDPR.

”Mulţi candidaţi au solicitat ca numele şi rezultatul obţinut de ei la concurs să nu se publice, prin raportare la Regulamentul (UE) 2016/679 al Parlamentului European şi al Consiliului din 27 aprilie 2016 privind protecţia persoanelor fizice în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal şi privind libera circulaţie a acestor date şi de abrogare a Directivei 95/46/CE, se arată în comunicatul Instituției.

O altă noutate constă în cerința ca cei înscriși să ai bă minim doi ani experință în funcții de conducere și nu 5 cum era pînă acum, potrivit G4 Media.

Bugetul pe acest an Casei Naționale de Asigurări de Sănătate este de 44,8 miliarde de lei, fiind una dintre instituțiile publice cu cel mai mare buget din țară.