8.8 C
București
luni, 25 octombrie 2021 - 5:07

„Baronul puilor”, Florin Popescu, a demisionat din Parlament

spot_img

Deputatul Florin Popescu, cunoscut ca „Baronul puilor”, a demisionat din Parlamentul României, după ce a fost condamnat, în primă instanță, în dosarul în care a fost cercetat de DNA.  

Popescu a explicat că este un gest de onoare, pentru a nu afecta imaginea Parlamentului, în condițiile condamnării sale. El le-a urat colegilor mult succes în activitate și le-a mulțumit „tuturor de la dreapta la stânga”. „Subsemnatul Popescu Florin Aurelian (…) deputat ales în Parlamentul României sesiunea 2012-2016 vă înştiinţez că prin prezenta îmi înaintez demisia din funcţia de deputat. Vă urez succes tuturor în activitate şi salutări dvs şi familiilor. Sper ca Parlamentul să devină o instituţie puternică în România în care fiecare dintre dvs să daţi tot ce e mai bun. Vă mulţumesc pentru colaborare tuturor de la stânga la dreapta”, a spus Popescu în plenul Camerei Deputaților.

Am plecat azi din Parlament pentru că în dosarul cu pui distribuiţi de Paşte, nu de alegeri, am fost în prima instanţă condamant. Este un gest de onoare, de bun-simţ, de demnitate că o dată având o condamnare de orice natură să plec, pentru că nu doresc ca prin acţiunile mele imaginea Parlamentului să fie afectată. Instituţiile statului trebuie să îşi facă datoria, am încredere în ele. Statul român m-a educat, m-a creat, copiii i-am făcut singur, dar tot în urma unei relaţii cu românca. Politica mi-a lăsat un gust şi de dulceaţă de trandafiri şi de caise, şi gust amar. Sunt şi bune şi rele. Cel mai important e că oamenii politici să readucă zâmbetul pe buze cetăţenilor care trec prin perioade dificile

Florin Popescu

Deputatul Florin Popescu a fost condamnat vineri de Înalta Curte de Casație și Justiție la doi ani închisoare cu executare în dosarul în care este acuzat că a cerut zeci de tone de pui grill pe care le-a distribuit în scop electoral la alegerile locale din 2012. Decizia nu este definitivă, iar dosarul va trebui judecat de o instanță inferioară, dat fiind că Popescu nu mai este deputat.

Valeriu Motoc