10.5 C
București
marți, 19 octombrie 2021 - 3:48

Barack Obama a ales un nou director pentru FBI

spot_img

Barack Obama a ales un nou director pentru FBI

Preşedintele american Barack Obama a decis numirea la conducerea FBI (poliţia federală) a unui republican care a lucrat în Ministerul Justiţiei în administraţia George W.Bush, informează joi New York  Times.

James Comey, în vârstă de 52 de ani, care a lucrat în investiţii şi în prezent susţine cursuri la Şcoala de drept a Universităţii Columbia. El îl va înlocui pe Robert Mueller, care va părăsi postul de director al FBI în septembrie.

New York Times menţionează că data numirii viitorului director al Biroului Federal de Investigaţii nu este cunoscută deocamdată. Casa Albă a refuzat să comenteze, miercuri seara, informaţia difuzată de cotidianul american,

Robert Mueller şi-a preluat funcţia la conducerea FBI după atacurile teroriste de la 11 septembrie 2001, iar sub mandatul său agenţia care se ocupa în principal de infracţionalitatea în rândul funcţionarilor şi trafic de stupefiante a devenit un instrument al serviciilor secrete şi contraterorismului.

James Comey a fost consilier general pentru un important fond speculativ, Bridgewater Associates, din statul Connecticut, iar experienţa sa în acest domeniu ar urma să ajute FBI să se confrunte cu reducerile bugetare.

T.E.