13.9 C
București
joi, 25 aprilie 2024 - 0:52
No menu items!

Avocații din Baroul București își aleg noul decan la finalul acestei săptămâni

spot_img

Aproximativ 9.000 de avocați membri ai Baroului București, cel mai mare din țară, sunt așteptați să fie prezenți duminică, 19 mai, la Sala Palatului pentru Adunarea Generală de Alegere a Organelor de Conducere a Baroului București, după ce la întâlnirea din urmă cu două săptămâni nu a fost suficient cvorum pentru a se desfășura alegerile. 

Avocații trebuie să-și aleagă Decanul Baroului București, Consiliul Baroului format din 15 membri, precum și trei membri supleanți, Comisia de Disciplină formată din 11 membri, precum și doi membri supleanți și Comisia de Cenzori formată din trei membri, precum și doi membri supleanți.

Cu prilejul Adunării Generale de duminică, 19 mai, avocații vor vota și mai multe rapoarte, cum ar fi Raportul Consiliului cu privire la activitatea desfășurată anul trecut, raportul financiar contabil pentru anul trecut precum și aprobarea bugetului pentru anul acesta. 

Pentru funcția de Decan au fost validate șapte candidaturi. Astfel, pe listă se regăsesc actualul decan, Ion Dragne, Alin Gâdea, Maria Marcu, Dinu Sorin Măduța – un veșnic candidat la ultimile alegeri, Ramona Claudia Pop, Mihnea Stoica dar și profesorul Aurel Ciobanu – unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați avocați penaliști din Baroul București.

Candidatura profesorului Aurel Ciobanu este, am putea spune, o  surpriză ținând cont de faptul că în ultimii ani el nu a părut interesat de nicio funcție la nivelul forurilor de conducere ale avocaților. 

De altfel, bătălia reală la vot pentru funcția de Decan se va da între actualul deținător al postului, Ion Dragne, la rândul unui unul dintre cei reputați avocați litiganți în materie comercială și civilă, Aurel Ciobanu și Mihnea Stoica.

Cristi Ciupercă