9.4 C
București
duminică, 17 octombrie 2021 - 6:37

Aviz pozitiv pentru arestarea lui Ioan Oltean

spot_img

Comisia juridică a Camerei Deputaților a avizat cererea DNA de reținere și arestare a deputaților Ioan Oltean și Cătălin Teodorescu.

Avizul este consultativ, plenul fiind forul decident asupra cererilor DNA. Membrii Comisiei Juridice au votat: 14 dintre ei “pentru”, 4 au fost “împotrivă”, iar 3 s-au abținut.

Ioan Oltean, acuzat de DNA că a luat 600.000 de euro în curtea bisericii din Chitila, în schimbul influenței sale asupra șefei ANRP, Crinuța Dumitrean, a spus la ieșirea de la audierea din Comisie că a încercat să își dovedească nevinovăția în fața colegilor.

M-am prezentat în faţa Comisiei juridice pt a-mi apăra dreptul la libertate şi a-mi justifica nevinovăţia, am arătat toate argumentele care arată inexistenţa faptelor. Deputatul Ioan Oltean n-a săvârşit niciuna dintre cele 2 fapte, trafic de influenţă şi complicitate la abuz în serviciu. N-am fost niciodată în localitatea Chitila, n-am fost niciodată la biserica din Chitila, nu l-am cunoscut niciodată pe denunţător, părintele Alexandrescu, şi nu am luat bani.

Ioan Oltean

Și deputatul Cătălin Teodorescu, tot de la PNL, este acuzat de fapte de corupţie în acelaşi dosar al despăgubirilor ilegale de la ANRP.