3.9 C
București
marți, 7 decembrie 2021 - 21:17
No menu items!

Avertizare meteorologică: ploi în aproape toată țara, după caniculă

spot_img

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, miercuri, o informare meteo de instabilitate atmosferică, valabilă joi și vineri în mare parte din țară, dar și de caniculă și disconfort termic care urmează să afecteze, joi, Muntenia, sudul Moldovei și Dobrogea continentală.

Astfel, potrivit ANM, în intervalul 11 august, ora 6.00 – 12 august, ora 15.00, vremea va fi instabilă în cea mai mare parte a teritorului. Joi, în vestul, centrul și în nordul teritoriului vremea va fi instabilă și se va răci. Vor fi averse care vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, care pot lua aspect de vijelie și izolat căderi de grindină.

Pe spații mici, cantitățile de apă vor depăși 30 – 40 de litri/metrul pătrat. Începând din orele serii și până în după-amiaza zilei de vineri, 12 august, fenomene similare se vor manifesta pe arii extinse în regiunile sud-estice și estice, precum și în zona de munte, cu precădere în Carpații Orientali.

Pe de altă parte, în cea mai mare parte a Munteniei, în sudul Moldovei, precum și în Dobrogea continentală, în după-amiaza zilei de joi, 11 august, vremea va fi caniculară, cu maxime de 35 – 36 de grade Celsius și, izolat, 37 de grade C, iar disconfortul termic va fi accentuat.

Meteorologii au mai precizat că, vineri, 12 august, vremea va deveni răcoroasă în toată țara, iar în funcție de evoluția și intensitatea fenomenelor meteorologice vor actualiza informarea emisă miercuri.

R.D.