3.9 C
București
marți, 7 decembrie 2021 - 20:48
No menu items!

Operațiune antiteroristă de amploare în Germania. Ministrul de interne anunță legi mai aspre după atacurile din iulie

spot_img

Mai multe raiduri sunt în desfăşurare în landul Renania de Nord-Westphalia. Forţele de ordine sunt pe urmele unor islamişti radicali, suspectaţi că încearcă să racoleze tineri pentru activităţi teroriste.

Mai multe locuinţe din Dusseldorf, Duisburg, Dortmund şi Tonisvorst au fost percheziţionate de forţele de ordine. Aproximativ 150 de poliţişti au participat la raiduri.

Procurorul german Detlef Nowotsch a anunțat că un al doilea individ suspectat de apartenență la gruparea Stat Islamic (SI) a fost arestat în landul Renania de Nord-Westfalia, din vestul Germaniei, potrivit DPA.

Nowotsch a refuzat, însă, să confirme dacă suspectul are legătură cu solicitantul de azil, în vârstă de 24 de ani, arestat săptămâna trecută, într-un land vecin, sub bănuiala că este membru al organizației jihadiste.

În același timp, ministrul german de interne, Thomas de Maiziere, a anunțat că pregătește o serie de măsuri pentru consolidarea instrumentelor de luptă împotriva terorismului după cele doua atacuri din luna iulie revendicate de Stat Islamic. Potrivit presei germane, deportările vor fi făcute mult mai rapid şi se va renunţa la confidenţialitatea doctor – pacient.

R.D.