17.3 C
București
joi, 23 mai 2024 - 12:00
No menu items!

Avertizare meteo pentru Capitală. Ploi torențiale și fenomene extreme. Este Cod galben de vijelii în toată țara

spot_img

Meteorologii anunță ploi torențiale, în Capitală, pentru zilele de sâmbătă și duminică. Vântul va avea intensificări, dar temperaturile maxime pot atinge 26 de grade.

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), în cursul după-amiezelor de sâmbătă și duminică vor fi perioade cu înnorări accentuate, averse, descărcări electrice și intensificări ale vântului.

Ploile vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp se vor înregistra cantități de apă de 10 – 20 l/mp și izolat peste 25 l/mp.

Temperaturile maxime vor fi de 23 – 26 de grade, dar pentru luni meteorologii anunță temperaturi maxime mai scăzute, situate în jurul valorii de 20 de grade.

Temperaturile minime vor fi cuprinse în general între 12 și 14 grade.

Cod galben de vijelii în toată țara

Meteorologii anunță că în zonele de deal și de munte, în Oltenia, Muntenia, Dobrogea, în cea mai mare parte a Transilvaniei, local în Moldova și în sudul Banatului, sâmbătă, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin ploi torențiale. A fost emis cod galben.

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), sâmbătă, în zonele de deal și de munte, în Oltenia, Muntenia, Dobrogea, în cea mai mare parte a Transilvaniei, local în Moldova și în sudul Banatului vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, vijelii și grindină.

Pentru aproape toată țara a fost emis cod galben care intră în vigoare la ora 11.00 și este valabil până la ora 21.00. În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor depăși 25 – 30 l/mp și izolat 40 l/mp.