Avertizare meteo: Cod portocaliu şi galben de viscol pentru 22 de judeţe...

Avertizare meteo: Cod portocaliu şi galben de viscol pentru 22 de judeţe şi de ploi şi vânt puternic pentru alte şase

Administraţia Naţionalaă de Meteorologie (ANM), a emis sâmbătă noi atenţionări cod portocaliu şi cod galben de vânt şi ninsori pentru zona de munte din 22 de judeţe din ţară, în timp ce pentru alte şase este în vigoare o avertizare cod galben de vânt şi ploi.

Zona de munte din judeţele Prahova, Argeş, Dâmboviţa, Sibiu, Braşov, Hunedoara, Caraş-Severin, Bistriţa-Năsăud şi Maramureş va fi sub avertizare cod portocaliu de viscol până la ora 20.00.

În acest interval, la altitudini de peste 1.700-2.000 de metri vor fi intensificări ale vântului care vor atinge la rafale 130-140 de kilometri pe oră, viscolind zăpada.

Zona de munte din judeţele Vrancea, Bacău, Neamţ şi Suceava este sub avertizare cod galben de viscol până la ora 22.30. Vântul va atinge la rafală 70-80 de kilometri pe oră, iar la altitudini mai mari de 1.700 de metri, 90-100 km/h.

De asemenea, pentru județele Constanţa și Tulcea, va fi cod galben de vânt până la ora 22.00, fiind așteptate rafale de 55-60 de kilometri pe oră.

Pentru zona joasă a judeţelor Bihor, Timiş, Arad şi Caraş-Severin, meteorologii au emis o avertizare cod galben de ploi şi vânt puternic, valabilă până la ora 21.00.

T.S.

NICIUN COMENTARIU